Referat: Bosniska FK Behar - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Visvari, Micke, Henke - Jönsson, Florian, Jamal, Oliver -
Alex, Palle Ö, Mario

Avbytare var Ali som spelade sista 40 min:a som vänster yttermittfältare.

Vi började ganska bra i motvinden bl.a. med ett par mönsteranfall men med tama avslut. Det kom därför lite som en kalldusch när de i den 14:e min tog ledningen sedan vi inte fått undan bollen i röran framför mål efter en hörna. Efter målet tog de över lite. Några halvbra målchanser hade de och dessutom 6-7 hörnor (mot max 1 för oss i första halvlek). I den 32:a min kvitterade vi på ett riktigt turmål - Alex sköt ett skott ganska långt utifrån och ur lite halvdålig vinkel som drog sig ner mot närmsta krysset där målvakten var på plats men efter otroligt mycket fumlande som närmast såg ut som någon misslyckad jongleringsuppvisning hamnade bollen precis innanför linjen innan han för sent fick tag på den igen.

I 2:a halvlek var väl spelet totalt sett ganska jämnt. Till att börja med såg de ut att ha sprungit av sig det mesta men fr. o. m. ungefär 20 min verkade de få ny energi och än mer fick de efter sitt ledningsmål i den 71:a min där målskytten fick stå ganska omarkerad på ett inlägg trots att han var ensam i straffområdet med 4
passiva Barrikadare. När man stod beredd att notera årets tredje bortaförlust klev vår nye målspottare Alex in i handlingen igen. Sedan Florian i den 83:e matchminuten vunnit bollen nere vid kortlinjen och brutit sig fram som det såg ut GENOM ett par tre motståndare fick han iväg bollen över till vänsterkanten (via någon?) där vem om inte Alex drog till från halvlångt håll så att bollen, som på sin väg passerade en del spelare från vardera laget, smet in nära stolpen i bortre hörnet. 2-2 alltså vilket stod sig tiden ut. (En mening på hela 5 rader, inte dåligt va?)

Det var väl en del spelare som inte riktigt kom upp i sin vanliga kapacitet. Många rörde sig dåligt utan boll vilket gav svåra passningslägen, dock missade vi även många lätta passningar. När passningarna väl gick fram blev vi ofta väldigt stressade vilket ledde till än sämre passningsspel - en ond cirkel. Det låter ju som svidande kritik men ibland glimtade vi å andra sidan till rejält med riktiga drömanfall, bl.a. hade vi ett i 2:a halvlek där Palle mycket snyggt frispelades av Florian men helt felaktigt blev avblåst för offside av en annars bra domare. Vi kämpade också mycket bra och vann de flesta närkamperna. Individuellt var det en spelare som höjde sig över alla andra. Florian var "överallt", vann i princip alla närkamper och slog också väldigt många fina passningar.

Totalt sett en spelmässigt jämn match där de hade något fler heta målchanser bl.a hade de en boll i underkanten av ribban strax före slutsignalen. Att spela oavgjort med ett mixat A/B-lag mot ett hyfsat bra division 5-lag får ju trots en del kritik ovan anses starkt.